Adaptil -Tryghedsferomon til hunde

Feromonerne er et helt naturligt signal som påvirker dyrene ubevidst.

Adaptil indeholder en kunstig variant af et feromon som hunde udskiller. Feromoner er signalstoffer som anvendes af alle pattedyr til at kommunikere indbyrdes indenfor samme art. Disse signalstoffer udskilles mange steder på kroppen, i ansigtsregionen, mellem trædepuderne, i huden omkring mælkekirtlerne samt i og omkring analkirtlerne.


Adaptil er en syntetisk efterligning af det feromon som tæven udskiller fra 3-5 dage op til 4 måneder efter fødslen. Adaptil® udskilles af nogle kirtler mellem dievorterne og har en tryghedsskabende virkning på hvalpene.

Feromonet opfattes ikke kun af hvalpe, men af alle hunde uanset køn, seksuel status og alder og man har fundet ud af at det kan bruges til at dæmpe stresse og frygt ved også voksne hunde.

Feromoner er artsspecifikke, og derfor kan vi ikke opfatte hundenes feromoner og omvendt.

Anvendelsesmuligheder

Lydfobier: Tordenangst, nytårsangst
Flytning
Flytning af hvalpe og voksne hunde til nyt hjem
Socialiseringsperioden hos hvalpe
Hvalpetræning
Dyrlægebesøg/indlæggelse
Tilpasning til nyt hjem
Pensionsophold
Nyt dyr i hjemmet
Træning i nye omgivelser
Generelle situationer hvor hunden udviser utryghed
Køresyge

Adaptil diffusor

Skru diffusoren og refill-flasken sammen. Refillflasken skal være placeret under diffusoren og skal placeres sådan i stikkontakten. (Den del der sættes i stikkontakten kan drejes så flasken altid hænger nedenunder diffusoren, og vædskeoverfladen er vandret!) 

Det er vigtigt at diffusoren placeres i en stikkontakt der sidder frit. Der skal være min. 0,5 m. luft både over stikkontakten og til siderne (Dvs. at stikkontakten ikke må være placeret under hylder, vindueskarme etc. Dette er vigtigt for at feromonerne kan fordampe frit ud i rummet og for at der ikke bliver lækage af den olieholdige væske.)

Diffusoren placeres i det rum hvor hunden tilbringer mest tid og hvor den har sin normale ligge/soveplads. 

Diffusoren har fuld effekt efter et døgn og varer derefter i 1 måned. En diffusor kan i alt anvendes med 6 stk. refill-flasker, derefter bør den udskiftes. 

En diffusor rækker til ca 50-70m2.

En refillflaske rækker i ca. 30 dage. 

Adaptil halsbånd

Adaptil Halsbånd øger tryghedsfølelsen båden inden- og udendørs og det har fuld effekt efter en time. Halsbåndet findes i to forskellige størrelser så det kan tilpasses til både hvalpe og voksne hunde.  

Halsbåndet bør først tages ud af pakningen, når hunden skal have halsbåndet på.

Sæt halsbåndet rundt om hundens hals og tilpas halsbåndet. Halsbåndet skal sidde tæt, men der skal være plads til en finger mellem halsbåndet og hunden. Klip den overskydende del af halsbåndet af. Lad halsbåndet sidde på hunden døgnet rundt.

Halsbåndet har effekt i 4 uger.

Hvis hunden skal i bad eller ud og svømme anbefales det at tage halsbåndet af, og sætte det på hunden igen, når den er tør.

Adaptil spray

Adaptil Spray hjælper din stressede hund ved f.eks. bilkørsel eller besøg hos dyrlægen.  

Ca. 10-15 min. inden forventet brug: (hvor hunde introduceres til stedet) Spray 8-10 pumpeslag med Adaptil, der hvor virkningen ønskes.

En anden mulighed er at spraye 5-8 pumpeslag Adaptil på et tørklæde eller et stofhalsbånd. Lad tørklædet / halsbåndet ligge i 10-15 min. og sæt det derefter om halsen på hunden.

Adaptil spray skal ikke sprayes direkte på hunden eller nær hundens hoved.

Effekten af Adaptil spray varer 1½-2 timer. Derefter bør der genbehandles om nødvendigt.

HUSK: Kontakt din dyrlæge ved mistanke om sygdom eller hvis der er tale om et adfærdsproblem

Del denne historie
Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®