Feliway - Tryghedsferomon til katte

Feliway

Feliway er en feromon- løsning som er en syntetisk kopi af kattens kindforomon, F3. Dette feromon skaber sikkerhed og tryghed i kattens nærmiljø. Feromonet afsættes når katten gnider kinden, fra hagen mod øret, op af ting. En utryg kat afsætter ikke disse feromoner og derfor kan feliway være en hjælp til at skabe tryghed.

Da katten er et dyr, der gerne vil være alene i sit territorium, duftsignalerne (feromonerne) er vigtig redskab i kattens kommunikation med andre katte. Det muliggør kommunikation mellem kattene uden at de behøver at mødes.

Feliway er en ”efterligning” af kattens naturlige kindferomon, det øger følelsen af tryghed og velvære for katten. Feliway anvendes til at hjælpe katten så den kan klare forskellige situationer. Feliway forebygger og/eller mindsker den stress som katten får, når der sker ændringer i den miljø. Katten urinmarkerer/strinter ikke på de steder, hvor der er afsat kinferomoner.

Anvendelsesmuligheder for Feliway:

 • Flytning
 • Urinmarkering
 • Kradsen i møbler o.a.
 • Dyrlægebesøg/indlæggelse
 • Bilkørsel
 • Ny kat i hjemmet
 • Ændringer i hjemmemiljøet
 • Kattepension
 • Nytår

Feliway Diffusor

FELIWAY CLASSIC Diffusoren er rigtig god at anvende ved flytning, ved renovering, køb af nye møbler, når katten er bange og gemmer sig eller når man får besøg i hjemmet. Diffusoren kan også anvendes som et komplement til FELIWAY CLASSIC Spray når katten kradser og / eller urinmarkerer. Øger tryghedsfølelsen i kattens hjemme-miljø.

Anvendelse måde

Placer diffusoren i det rum hvor katten opholder sig mest. 
Placer diffusoren frit i en stikkontakt hvor der ikke er møbler eller andet ovenover og med min. 50 cm. Luft på hver side af diffusoren.  

Placer IKKE diffusoren under / bagved møbler, vindueskarme, gardiner og lignende.
Dækker ca 50 till 70 m².
Diffusoren holder ca 4 uger.

Diffusoren kan anvendes i 6 måneder. 

Feliway spray

Anvendes hvis din kat kradser på møbler, er bange for at køre i bil eller er urolig hos dyrlægen eller i kattepensionen. Anvendes også for at modvirke uønsket adfærd som eksempelvis at katten urinmarkerer/strinter inde.

Anvendelse måde

 1. Ryst flasken før anvendelse. Hold flasken oprejst og spray på ca. 10 cm. afstand.
 2. Spray 2-8 pumpeslag afhængig af stedet og situationen. Spray ALDRIG direkte på katten eller i dens nærhed.
 3. Vent altid 15 minutter inden du lader katten komme til det område du har sprayet.
 4. Effekten af sprayen varer ca. 2 timer. Spray igen når effekten aftager

HUSK: Kontakt din dyrlæge ved mistanke om sygdom eller hvis der er tale om et adfærdsproblem!
Del denne historie
Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat