Vaccinationsprogram til kanin

Kaniner

Som den eneste er der lavet vacciner til kaniner der dækker kaninpest (myxomatose) og kaningulsot (rabbit heamorrhagic disease) (læs om sygdommene her) . Begge to er alvorlig smitsomme sygdomme. De kan dog forebygges ved vaccination.  

I forbindelse med sundhedeftersynet, vil vi sammen lave en vurdering af, hvilke vaccinationer der er aktuelle for den individuelle patient.

Kaniner vaccineres fra 5 ugers alderen mod sygdommene Myxomatose og Rabbit haemmorhagic disease (RHD-1). Vaccinen gælder 1 år.

De seneste år har der med jævne mellemrum været udbrud af RHD-1 og RHD-2 forskellige steder i Danmark. Sygdommene er meget smitsomme og dødelige.

Vaccination mod RHD-2 foretages med jævne mellemrum på vores kaninvaccinationsdage. Vaccinen kommer nemlig i et glas med 10 vacciner og kan kun holde sig i 24 timer efter anbrud. Derfor skal alle kaninerne komme samme dag og blive vaccineret.

Forebyggende sundhed til dit kæledyr

Abonner på tryghed til din bedste ven

AniPlan er et abonnement på forebyggende pleje og sundhed. Dit kæledyr sikres fx regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek. 
Du får mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat